eDy+NeeTa+dAnIsH
our colourful lives
By: mommyneeta

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Thursday, 12-Feb-2009 14:46 Email | Share | | Bookmark
its the time...

 
 
Sepatutnyer kalo ikut due ngan doc hafizah... today aku punyer due larr... tapi sekrang ni xde pe2 lagik yg berlaku... Cumer yang aku perasan kengkadang aku rasa cam senggugut gitu... tapi kejap2 je... xde la sakit sangat... bleh tahan lagik la... mama pon da stanby kat umah ni... menanti kelahiran cucu yang suspen ni... aku plak perasaan plak... jangan cakap la... memang takut giler... tak dpt nak bayangkan cane la aku nak deliver... dah la penakut darah... aku dengar pengalaman orang turun darah la... turun air ketuban la... ishk... cane erk? suspen tol la... yang lawaknyer ader la kelmarin aku sakit perut memulas... mulanyer seblom tuh aku tanyer la mama sakit cane... katanyer memulas cam nak buang air besar... aku pon satu malam tuh... sakit peyot.... aku cakap la kt hubby... " sayer ni sakit nak beranak dah ker? atau nak membuang air??? hehehe... " cecepat la hubby aku g tanya mama aku... kata mama aku... kalo sakit nak beranak xde la macam nih.... Hahahahaha... memang betoi pon... sakit nak u...uKK upanyer.... keh-keh-keh... semernyer pun tertipuw... doktor fiza cakap kalo x branak lagik x yah risau... sebab air ketuban aku ok... dier kata within 10 days from 12th ni la... kiter look and see k!


Thursday, 24-Jul-2008 04:25 Email | Share | | Bookmark
Week 9: An inch to grow on



Fetal development in pregnancy week 9:

Congratulations! Your amazing growing baby has been accepted into to the fetus-club, a very exclusive and exiting new stage in their prenatal development. Basically, this means the little sweet pea has graduated from swimming embryo creature to a recognizable human being! This week in particular, the irises of their little eyes can function, but (frustratingly for them?) their eyelids remain fused shut for a while yet. Their ext ernal ears are formed and their inner ears are now filled with fluid—so your little one is already developing their sense of balance. Your baby's little swimmer legs are still relatively, although other bodily developments are going forward at a nice pace: their kidney is actually functioning now, which means they’ve started urinating (this might seem charming now but wait till you have to start buying diapers!).


Thursday, 24-Jul-2008 04:04 Email | Share | | Bookmark
I'm Pregnant!!!



Semalam aku gih cek-up kat hospital an-nisaa... last 27.6.08 aku dah pegik cek up kat klinik kat qontan... sebab da 2 months missed peroid ni... then yesterday... aku gih la ke an-nisaa untuk buka kad ibu mengandung dan untuk pemeriksaan... sempoi aje... dier tulis2 kat kad... amik blood pressure... then suroh aku baring... letak gam kat
abdomen aku tuh... bukak skrin... ader nampak gamba.... yeah! disituh dier... bb aku yg cam berudu lagik.... lom ader tangan... lom ader kaki... hehehe... tapi takde la ketara jelasnyer... cam nampak ader seketul warne putey... tapi feeling aku da lain macam ar... itu blom nampak ader kerangka manusia tu... bayangkan nanti aku da nampak kerangka manusia plak kat dlm perot aku ni... warghhhhhhh.... aku terkesima... dengan keagungan Allah Yang Maha Pencipta... Jauh disudut hati aku... bersyukur kerana aku normal dan dapat merasai kehamilan yang sememangnya masa yang aku nantikan... Gamba dalam skrin tuh... doktor print... katanyer bagi aku tengok malam-malam.. ahaks... kelakar plak doktor ni... malu aku... Kini kandunganku sudah berusia 9 minggu 2 hari.... estimate due plak.. 28.2.2009... Insyaalah.. harap semuanyer selamat.... -amin-[img]


Tuesday, 22-Jul-2008 08:48 Email | Share | | Bookmark
Batam, Indonesia

 
 
 
View all 6 photos...

Pader 2 Jun hari tuw aku sempat la ikut rombongan skola mak aku ke Batam, Indonesia... asik rombongan aje sekolah mak aku ni... syok! Travel ke kepulauan Batam ni kitaorg naik bot aje... terasa la gak cane naik bot... makan masa around 1 hour daripada Jeti The Zon, JB. Biler sampai aje di Batam, jam kami perlu diawalkan sejam... kalo kat Malaysia kol 2 petang, kat Batam baru kol 1 petang... hehe... direct ke hotel penginapan... maser tuh around 2 o'clock di Batam. Perut pon da lapor... berjalan la aku+mama+hubby+miji di lereng deretan kedai dan hotel kami... carik nasik Padang yg kompem halal.... sedap.. tapi kene sembelih la ari pertama... second day, kami sempat transit ke Tanjung Pinang... Dis place better than Batam... sebab makan pon senang... banyak kedai macam bazar yg bleh shopping... compare ngan Batam... dis place much cheaper ar barang2... dok ler 1 hari kat situh... then travel back...to Malaysia utk... kerja-kerja-kerjAAAAAAA......... ARGH!! [img][img]


Tuesday, 22-Jul-2008 06:32 Email | Share | | Bookmark
Di Suatu Petang...

 
 
 
View all 13 photos...

Sebenarnya aku nak upload gamba2 yang aku amik di Pantai Teluk Cempedak... orang qontan pangge TC jerk... Biler aku amik gamba ni pon dah tak hengat... around bulan Jun hari tu la kalo tak silap... selesai sahaja daripada percutian aku sekeluarga ke Batam, Indonesia... Kebetulan plak hubby aku sambung coti seminggu... so, bleh la rewang2 dengan dier merangkap photograper aku dan adeq bongsu aku, Miji... itu la pasal banyak gambo2 aku ngan miji... sebab hubby aku da jadik potoghraper plak.... hwargh2... sian dier.... wat ever pon... inilah antara gegambo yg sempat diambik sebab hari dah cukup petang... pastu hubby+miji nak melantak MCd plak... lagik la lambat jadiknyer.... tapi ok la... sempat gak amik gambo.... ahaks..[img]


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net